Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety orzechowe

Przekąski

Autor: agnieszkak

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 125

Dodano: 08.06.2008

Odsłon: 778

Doskonałe i szybkie w wykonaniu

Składniki

  • ziemniaki świeżo ugotowane, 30 dkg
  • zmielone orzechy włoskie, 10 dkg
  • czubata łyżka bułki tartej
  • łyzka natki pietruszki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki utłuc na miazgę, dodać orzechy, nać, posolić do smaku i wyrobić na jednolitą masę. Formować małe krokiety, panierować w jajku i bułce tartej., następnie usmażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń