Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kurkami nadają się na danie główne ,jak i na przystawkę.
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32518
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32518
Składniki
Ciasto: Jajka dokładnie wymieszałem z mlekiem ,mąką ,proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dużą patelnię ,umieściłem na silnym ogniu ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarowałem tłuszczem. Wlałem ciasto ,tyle by przykryło dno patelni. Smażyłem po 2 min z każdej strony na złoty kolor. Farsz: Na maśle zeszkliłem posiekaną cebulę ,dodałem kurki ,podsmażyłem. Doprawiłem do smaku lubczykiem ,solą oraz pieprzem. Smażyłem do odparowania nadmiaru wody. Pod koniec dodałem śmietanę ,chwilę dusiłem. Farsz wyłożyłem na naleśniki ,zawinąłem w rulonik ,obtoczyłem najpierw w rozbełtanych jajkach ,potem w bułce tartej i smażyłem na średnim ogniu ,by się zarumieniły.