Do góry

Dania główne Przepis na:

KROKIETY Z MIĘSEM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 31.01.2009

Odsłon: 19265

Łatwe i bardzo smaczne.

Składniki

  • ugotowanea zmielona wołowina (razem z cebulką), ok. 0,5 kg
  • Jaja, 2-3
  • mleko
  • Mąka pszenna, 0,3-0,5 kg
  • PANIERKA: jajo i bułka tarta
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki do przybrania lub keczup
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z żółtek, mleka i mąki utrzepać w miarę rzadkie ciasto (naleśnikowe). Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć naleśniki. Mięso przyprawić i smarować nim każdy naleśnik po czym zawinąć. Panierować w jajku i tartej bułce. (Jeśli ktoś nie lubi, panierka nie jest konieczna.) Smażyć na złoty kolor. Wyłożyć na talerz, udekorować. Podawać z ulubioną surówką. Do tego świetnie nadaje się rosół lub czysty barszcz czerony do popicia. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń