Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z niespodzianką

Przepis dnia 2008-06-19
Przekąski

Autor: Garfield

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 643

Dodano: 17.06.2008

Odsłon: 29132

Czyli jak ze zwykłej parówki zrobić coś zjadliwego. Po usmażeniu można zamrozić i sprawdza się rewelacyjnie w razie niespodziewanych gości czy wcześniejszego powrotu głodnego dziecka ze szkoły :)

Składniki

  • naleśniki o średnicy ok 16 cm, 12 sztuk
  • parówki - cienkie w folii, 6 szt
  • ser żółty, ok.5 plastrów
  • jajka, 2 szt
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wbić do talerza, dodać odrobinkę wody i roztrzepać. Na drugim talerzu wysypać bułkę tartą. Parówki obrać z folii i przekroić na pół. Na każdym naleśniku układać plasterki sera żółtego (na szerokość parówki). Na początku naleśnika położyć parówkę i zwijać do połowy. Następnie podwinąć brzegi do środka i naleśnika zwinąć do końca. Tak powstałe krokiety dwukrotnie panierować w jajku i bułce i kłaść na gorący tłuszcz (stroną połączoną do dołu). Smażyć na małym ogniu, aż się zarumienią ze wszystkich stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Robaczywiec 23 grudnia 2008 Zrobiłam, zjadłam, chwalę i dodaję do ulubionych ;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aki0406 05 sierpnia 2008 Ja robi� farsz z kiszonej kapusty,grzybów i cebulki.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marley73 23 czerwca 2008 Ja dodaję jeszcze do środka keczup, pokrojone pomidory i ogórki kiszone lub korniszony. Pycha. Moje dzieci to uwielbiają. Keczup do zwykłych krokietów to faktycznie profanacja, ale do "parówkowych" pasuje idealnie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czarnadora 23 czerwca 2008 zamiast parówek polecam przesmażone pieczarki z cebulką i ser żółty..a keczup do krokietów to profanacja

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń