Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Połączyć składniki ciasta miodowego,wyrobić,podzielić na 2 części i upiec 2 placki.Piec każdy ok.20min .Przygotować biszkopt:białka ubić z cukrem, dodać żółtka ,mąki wymieszane z proszkiem.Piec ok25min.Krem:odrobinę mleka odlać,resztę zagotować z cukrami,mąki połączyć z mlekiem i ugotować budyń,gdy ostygnie utrzeć z masłem.
Sposób złożenia;ciasto miodowe,1/2masy,biszkopt,1/2masy,ciasto miodowe,polewa.Najlepiej smakuje 2dni po zrobieniu