Do góry

Desery Przepis na:

Królewicz

Desery

Autor: Kasia1302

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 216

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 2489

Można ciasto skropić wódką.

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 3/4 cukru
  • 3/4 szkl.maki pszennej
  • poltora lyzki myki ziemniaczanej
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • CIAST Z MIODEM:
  • 3szkl.maki pszennej
  • 1/2 szkl.cukru
  • 15 dag.margaryny lub masla
  • 2 jajka
  • 3 lyzki miodu
  • KREM:
  • litr mleka
  • 1,5 kostki masla
  • 30 dk.cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 kopiaste lyzki maki pszennej i ziemniaczanej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO Z MIODEM: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.Każdą z części piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15 min. BISZKOPT: Zrobić biszkopt z podanych składników.Również go piec na papierze do pieczenia. KREM: Z tego litra mleka trzeba trochę odlać do garnka i rozmieszać z nim cukry waniliowe i obie mąki.Resztę mleka wlać do większego garnka i wsypać cukier.Jak sie zacznie gotować wlać te rozmieszane mąki i trzymać tak długo na piecu aż zgęstnieje.Potem ściągnąć z pieca i wrzucić masło do kremu,mieszając tak długo aż się rozpuści. Ciasto z miodem

  2. Krem

  3. Biszkopt

  4. Krem

  5. Ciasto z miodem

  6. Polewa CIASTO TRZEBA PRZEKLADAC JESZCZE GORACYM KREMEM.PRZY ROZKLADANIU CIASTA Z MIODEM NA PAPIERZE DO PIECZENIA WARTO REKE OPRUSZAC MAKA WTEDY TO JEST LATWIEJSZE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń