Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik duszony w winie

Przepis dnia 2008-04-12
Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 11.04.2008

Odsłon: 8191

smakowite danie

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawioną tuszkę królika natrzeć oliwą, ziołami, czosnkiem, dodać jałowiec i ziele angielskie, posolić. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i czosnkiem, położyć tuszkę, polać ją oliwą i białym winem. Dusić, uważając, aby się nie przypaliła. Od czasu do czasu polewać sosem. Pod koniec duszenia można dodać śmietanę albo kilka suszonych śliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń