Do góry

Dania główne Przepis na:

Krolik w bialym winie z boczkiem

Dania główne

Autor: betski

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 45

Dodano: 17.06.2009

Odsłon: 8888

Kruche miesko krolika z boczusiem,palce lizac!

Składniki

  • krolik, 1kg
  • boczek wedzony pokrojony w kostke, 100g
  • czosnek, 3 zabki
  • swiezy rozmaryn
  • Natka pietruszki
  • biale wino, szklanaka
  • OCET Z BIALEGO WINA, pol szklanki
  • oliwa z oliwek
  • sol,pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso umyc ,do miski wlac pol szklanki wina i ocet,wlozyc mieso na chwile,po czym wyciagnac i osuszyc papierem kuchennym.Krolika wlozyc na rozgrzana patelnie i przyrumienic na zloty kolor. Posiekac czosnek wymieszac z boczkiem i dodac do miesa. Uzupelnic sola , pieprzem i rozmarynem oraz zgniecionym reka czosnkiem.

  2. Jak wszysko ladnie sie zarumieni dodac pozostale wino,przykryc pokrywka i zostawic na malym ogniu na 30 min,pod koniec odkryc zeby wino moglo wyparowac.Podawac z swiezo pokrojana pietruszka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń