Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla amatorów mocnych chrzanowych wrażeń
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Królika (podzielonego na części ) zamarynować całą noc w przyprawach i winie. Następnie obsmażyć na dużym ogniu, podlać odrobiną wody i dusić ok.1,5 godz-0 płyn odparować.
Wcisnąć czosnek , dodać chrzan i śmietanę i dusić jeszcze jakieś 10 min. ewentualnie doprawiając. Przed podaniem posypać natką.
Taki króliczek najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami , pycha.