Do góry

Desery Przepis na:

Krówka

Desery

Autor: Tita

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 24

Dodano: 22.11.2009

Odsłon: 30548

Dla tych co lubią słoodkie ;]

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno.Cały czas miksując dodać żółtka,cukier,mąki,proszek do pieczenia i kakao.Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec ok 30 minut.

  2. Masa: 1 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W pozostałym mleku rozpuścić 2 rodzaje mąki,następnie ugotować to jak budyń.Przestudzić.Miękką margarynę rozmiksować dodając po łyżce masy budyniowej.Wymieszać dobrze na gładką masę. Zimny biszkopt przeciąć na pół, masę wyłożyć na dolną część ciasta i przykryć wierzchem. Całość posmarować masą krówkową. Wcześniej masę włożyć na 20 minut do ciepłej wody aby lepiej się smarowała, zamiast masy krówkowej można kupić mleko zagęszczone słodzone w puszce i gotować ją (zamkniętą) 2 godziny w wodzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bettygaj 17 grudnia 2009 Mirabelka daj zyc kobiecie. Chciala dobrze....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 22 listopada 2009 Jak nie masz swojego zdjęcia, to dodawaj przepis bez zdjęcia, zamiast kraść innym z ich stron.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń