Do góry

Desery Przepis na:

Krówka

Desery

Autor: Anka16

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 01.12.2009

Odsłon: 1636

Słodkie ciasto.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystko razem dobrze ugnieść, najlepiej ręcznie. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie dosypać mąki. Wyłożyć na blachę a następnie upiec.

  2. Masa: 3/4 kostki margaryny, 3/4 szklanki wody,1 szklanka cukru, 1 mleko w proszku, 1 paczka orzechów włoskich.

  3. Margarynę, wodę i cukier roztopić i wystudzić. Do tego dodać mleko w proszku i orzechy. Wszystko zmiksować. I wylać na ciasto. Poczekać aż zastygnie masa. I można podawać. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anka16 03 grudnia 2009 Ja do ciasta sypie 1,5 paczki proszku do pieczenia. A orzechy według uznania własnego jak ktoś lubi więcej może wsypać nawet i dwie paczki.Można je wsypywać w całości lub rozdrobnione.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 02 grudnia 2009 Zapowiada się pysznie, zwłaszcza ta masa orzechowa. Uwielbiam takie. :) Ale ku ścisłości: proszku do pieczenia - 1,5 opakowania czy łyżeczki?, paczka orzechów włoskich, tzn, ile dkg lub jaka paczka, bo różnie są pakowane. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń