Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje bardzo i dzieciom i dorosłym.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Ciasto: utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać mąkę, budynie w proszku, sodę i proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec 30 minut w 180 stopni C.
Krem: odlać od mleka pół szklanki, resztę mleka zagotować razem z cukrem i cukrem waniliowym Pozostałe mleko z mąką wlać do gotującego się mleka z cukrem i cały czas mieszać, aż masa zgęstnieje. Przestudzić masę. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce masy, po uzyskaniu jednolitej masy przełożyć upieczone i wystudzone ciasto.
Dekoracja: puszkę z masą krówkową wstawić do garnka z gorącą wodą na 20 minut potem rozsmarować ją na cieście i posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO!!!