Do góry

Desery Przepis na:

Krówkowiec

Desery

Autor: majeczka78

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 950

Dodano: 19.03.2008

Odsłon: 5568

Krówkowiec - to batonik ulubiony przez dzieci.... ale nie tylko...

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: krówkowiec

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KretaKarbo 22 sierpnia 2008 Chyba blaszaną.
Na dużej bedzie cienki placek, na małej wyższy, chyba, nie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń