Do góry

Desery Przepis na:

Kruche babeczki z budyniem

Przepis dnia 2009-11-12
Desery

Autor: Jolusia

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 393

Dodano: 07.11.2009

Odsłon: 16921

Babeczki rozpływają się w ustach, takie kruchutkie...

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń i odstawić do ostudzenia;

  2. Wszystkie składniki wg kolejności mieszać ręcznie w naczyniu;

  3. Rozwałkować ciasto i wykrawać krążki szklanką;

  4. Układać w foremkach uprzednio wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką, delikatnie docisnąć do foremki;

  5. Nałożyć łyżeczkę budyniu i posmarować delikatnie brzegi babeczki białkiem;

  6. Przykryć drugim krążkiem i docisnąć oba brzegi;

  7. Piec w temperaturze 150 stopniu. Z tej porcji wychodzi 40 babeczek.

  8. Posypać cukrem pudrem.

  9. Z tego samego ciasta robię też tartaletki z owocami (ananasy z puszki i ananasy suszone, truskawki, jagody i rodzynki) i wszystko zalewam galaretką a na wierzch kładę bitą śmietanę. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 12 listopada 2009 Przyzbaje, że babeczki wyglądają smakowicie, szkoda tylko, że filiżanka jest pusta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń