Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciacha z nadzieniem

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1889

Dodano: 09.03.2009

Odsłon: 13066

Zachowują długo kruchość

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy i ugniatamy aż powstanie jednolita masa. Wkładamy do lodówki i po godzinie jest już gotowe do wałkowania. Wałkujemy na cieniutkie placki i wykrawamy kwadraciki. Na środek każdego kwadracika nakładamy trochę marmolady i zawijamy na kształt poduszeczki.

  2. Pieczemy w 180 stopniach, aż nabiorą złotego koloru.

  3. Gdy już przestygną posypujemy je cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

shira211 24 kwietnia 2009 Doskonałość ze mnie żadna, porostu lubię pokombinować w kuchni:) A do tego jestem łasuchem i już poluje na zrobienie tych ciasteczek:)) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń