Do góry

Desery Przepis na:

kruche ciasteczka z jabłkami

Desery

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 494

Dodano: 07.02.2010

Odsłon: 10938

Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie

Składniki

  • Mąka pszenna, 40 dag
  • margaryna, 25 dag
  • żółtka, 3
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • śmietana gęsta(homogenizowana), 18 dag
  • cukier, 10 dag
  • cukier waniliowy, 1
  • jabłka, 7 sztuk
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtka ,cukier , cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto.

  2. Rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm.Wykrawać krążki szklanką.

  3. Jabłka obrać i pokroić na 8 części.Jeśli jabłka są większe można je pokroić na 16 części.

  4. Kłaść jabłka na krążki.Zawinąć. Skleić po bokach.

  5. Piec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni

  6. Z tej ilości wychodzi mi około 50 sztuk ciastek

  7. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń