Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 329
Polecam.
Odsłon: 782
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36359
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 447
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 329
Polecam.
Odsłon: 782
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36359
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 447
Składniki
Ze składników ciasta kruchego wyrobić ciasto. Podziel je na dwie części i schowaj do lodówki na ok. godz. Na blachę u mnie 24x36 - wyłóż jedną część ciasta, następie posyp delikatnie kaszą manną. Zagotuj połowę mleka z cukrem. Pozostałę wymieszaj z budyniem, żółtkiem i maką. Wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń. Lekko ostudź i jeszcze ciepły budyń połącz z masłęm. Na cieście poukładaj kiwi - ja pokroiłam na ćwiartki. Na kiwi wyłóż budyń. Nastpenie zetrzyj na tarce drugą czesc ciasta kruchego. Piecz w nagrzanym piekarniku 180stC ok. 50 Gotowe posyp cukrem pudrem :)