Do góry

Desery Przepis na:

Kruche grzebyki

Desery

Autor: Ewcik

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 17

Dodano: 29.03.2012

Odsłon: 6483

Dla amatorow kruchych ciastek

Składniki

  • mąka, 2 szkl
  • cukier waniliowy, opakowanie
  • maslo lub margaryna(polecam maslo), kostka
  • kwaśna śmietana, szkl
  • twarda marmolada
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki razem zagnieść.Zawinąć w woreczek foliowy i wlozyć na pół godziny do lodówki.

  2. Po tym czasie stolnicę podsypać mąką ,ciasto rozwalkowac.Na brzeg ciasta ułożyć cienką warstwę marmolady i zawinąć na pół i jeszcze raz na pół.Odciąć od reszty rozwałkowanego ciasta.Powstały wałek pociąć na ok. 5cm.ciateczka ilekko na brzegu ponacinać.Tak postępować z resztą ciasta.Piekarnik rozgrzać na 180 stopni i piec ok.30 min.Mają być rumiane.Posypac cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń