Do góry

Desery Przepis na:

Kruche rogaliki;)

Desery

Autor: mysz204

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 560

Dodano: 13.11.2009

Odsłon: 2694

latwe, szybkie i pyszne;)

Składniki

  • maka, 1 kg
  • drozdze, 10 dag
  • maslo roslinne, dwa kubeczki
  • zoltka, 5
  • jajo cale, 1
  • aromat rumowy, kilka kropel
  • cukru, 50 dag
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. make przesiac,dodac maslo,zoltka i jajko, kilka kropli aromatu rumowego. drozdze zasypac 5 czubatymi lyzeczkami cukru a gdy podrosna dodac je do maki

  2. wszystkie skladniki posiekac nozem i zagniesc ciasto. uformowac z niego kule i polozyc na talerzu. palcami urywac kawaleczki ciasta i formowac z nich waleczki i wygiac na ksztalt rogalika;) kazdy waleczek obtoczyc w cukrze . rogale ulozyc na blasze. wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200st.piec 20min. SMACZNEGO;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 19 listopada 2009 ojejej;) troche wyobrazni!!! kruche to nie znaczy ze bez drozdzy tylko maja taka konsystencje po upieczeniu!!!! mimo to ze sa tam drozdze to sa kruche wiec najpierw proponuje zrobic a potem krytykowac;) pozdrawiam becia........

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

becia421 19 listopada 2009 A ja przez całe życie myślałam że kruche ciasto jest bez drożdży a tu proszę kruche na drożdżach !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń