Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 133
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 133
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru pudru, mąki ziemniaczanej i żółtek zagniatam ciasto. Wylepiam nim foremkę. Pokrojoną pomarańczę i kandyzowane skórki wkładam do rondla, duszę, aż masa zgęstnieje. Miksuję, studzę, smaruję ciasto.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, wkładam do rondla. Dodaję cukier, skórkę pomarańczową. Dusze, aż jabłka się rozpadną. Studzę i rozkładam na masie pomarańczowej
mąkę, wiórki kokosowe, cukier i margarynę rozścieram na grudki. Rozkładam na jabłkach. Piekę 50 minut w 180 st. C.