Do góry

Desery Przepis na:

Kruche z kruszonką kokosową

Desery

Autor: karlossa96

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 43

Dodano: 22.11.2016

Odsłon: 125

;)

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 1,2 kg jabłek
  • 3 łyżki cukru
  • skórka otarta z pomarańczy
  • 20 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • pomarańcza
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki wiorków kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 7 dag margaryny
> 6 os. > 60 min trudne przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, margaryny, cukru pudru, mąki ziemniaczanej i żółtek zagniatam ciasto. Wylepiam nim foremkę. Pokrojoną pomarańczę i kandyzowane skórki wkładam do rondla, duszę, aż masa zgęstnieje. Miksuję, studzę, smaruję ciasto.

  2. Jabłka obieram, kroję w kostkę, wkładam do rondla. Dodaję cukier, skórkę pomarańczową. Dusze, aż jabłka się rozpadną. Studzę i rozkładam na masie pomarańczowej

  3. mąkę, wiórki kokosowe, cukier i margarynę rozścieram na grudki. Rozkładam na jabłkach. Piekę 50 minut w 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń