Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z dodatkiem marmolady domowej z jabłkiem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Marmoladę mieszamy z kaszą manną. Składniki na ciasto zagniatamy. Kruche ciasto dzielimy na pół. Połowę kruchego ciasta wałkujemy na szerokość dużej blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, przekładamy rozwałkowane ciasto. Na ciasto wykładamy marmoladę z jabłek wymieszana z kaszą. Na marmoladę z jabłek nakładamy rozwałkowaną drugą część kruchego ciast. Ciasto nakłuwamy widelcem, Kruche ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Po upieczeniu kruche ciasto z marmoladą z jabłek obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!