Do góry

Desery Przepis na:

Krucho-drożdżowe rogaliki

Desery

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 43

Dodano: 06.09.2010

Odsłon: 8941

Bardzo kruche i delikatne, rogaliki z nadieniem.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietanę mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z maki, margaryny, jaj, wyrośniętych drożdży i soli zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
    Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Z ciasta wykrawamy równe i zgrabne trójkąty. Na szerszą stronę trójkąta nakładamy troszkę marmolady i zwijamy różki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temp. 160.C przez około 40 minut. Rogaliki po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń