Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, tani, szybki - czego chcieć więcej? Smaczny!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Mleko podgrzewamy i dodajemy po łyżce cukru i mąki, następnie wsypujemy pokruszone drożdże - odstawiamy w ciepłe miejsce na kwadrans. w międzyczasie przesiewamy mąkę i mieszamy z cukrem (możemy dodać do ciasta odrobinę cynamonu). Drożdże łączymy z mąką i wyrabiamy, pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. w międzyczasie (gdy ciasto będzie rosło) nagrzewamy piekarnik do 170 stopni, obieramy jabłka i ścieramy je na tarce, dodajemy sok z cytryny cynamon i słodzimy do smaku. Jabłka wykładamy na ciasto.
Masło, cukier i mąkę siekamy, dodajemy Ziarenka. Kruszonką posypujemy jabłka. Ciasto pieczemy około 25 minut.