Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik

Zupy

Autor: Emi21

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 15.03.2009

Odsłon: 2377

Szybka, smaczna i przede wszystkim tania zupka :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zetrzeć jarzyny na tarce i odstawić

  2. Nalać do garnka zimnej wody i dodać 2 łyżeczki soli, zagotować. Gdy woda zawrze dodać woreczek z kasza i gotować 20 minut. Odcedzić i odstawić

  3. Żeberka zalać zimną wodą i obgotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać jarzyny i ziemniaki i gotować dopóki nie będą miękkie. Dodać dwie kostki wołowe winiary. Żeberka wyjąć z zupy i troszkę przestudzić (będzie po prostu wygodniej doprawiać)

  4. Rozrobić krupnik zgodnie z proporcjami na opakowaniu i dolać do tego, co już uzyskaliśmy. Chwilkę pogotować. Żeberka obrać z kości i pokroić na kawałki, dodać do zupy. A na koniec dodać kaszę. Chwilkę pogotować i smacznego :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń