Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja mojego ulubionego krupniku. Oczywiście w wersji tradycyjnej najpyszniejszy jest na wywarze z żeberek. Tak, wiem, kostki są bee itd., ale bardzo ułatwiają życie. :)
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 86
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 86
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarka, resztę pokroić w kostkę.
Wszystkie oprócz marchewki wrzucić na wrzącą wodę. Gotować 5 minut, dorzucić marchew.
Po 10 minutach dodać kaszę zalaną zimną wodą, kostki rosołowe.
Gotować 20-30 minut - jarzyny mają być miękkie, kasza również, zaś zupa biaława i gęstawa. Oczywiście wodę uzupełniać w miarę potrzeby.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi. Dodać posiekany koperek.
Smacznego.