Do góry

Przekąski Przepis na:

KRUPNIK Z GRZYBAMI

Przekąski

Autor: wisienkaa1234

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 88

Dodano: 22.09.2008

Odsłon: 1291

dobry

Składniki

  • wołowina z kością, 30 dag
  • kasza perłowa, 1/2 szkl.
  • suszone grzyby, 2 dag
  • mała włoszczyzna bez kapusty
  • listek laurowy , kilka ziaren ziela angielskiego
  • śmietana, 1/2 szkl.
  • sól , pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mięsa, grzybów i włoszczyzny ugotować wywar, dodać ziele i listek laurowy. Po ugotowaniu przecedzić. Grzyby pokroić w paski i dodać do wywaru. Kaszę opłukać, zalać zimną wodą i wstawić do większego garnka z wrzącą wodą. Gotować ,aż kasza będzie miękka po czym kaszę dodać do zupy, podgrzać,przyprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń