Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z kaszki krakowskiej

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 08.05.2009

Odsłon: 2831

Wyśmienita i lekka zupa z warzywami, kurczakiem i kaszką krakowską.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka opłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą. Lekko posolić, dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości, wyjąć, ostudzić.

  2. Por drobno pokroić, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa włożyć do wywaru z kurczaka, wsypać opłukaną kaszę.

  3. Gotować około 30 minut. Na koniec dodać drobno pokrojone obrane z kości mięso, dosypać zieleninę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń