Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w smaku jest bardzo delikatna, choć aromatów w niej nie brak. Idealnie nadaje się na lekki, sycący obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, usuwamy szumowinę. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki w kostkę. Podsmażamy na maśle razem z zielem i liściem laurowym. Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 min. Do zupy dodajemy kasze, zmiażdżony nożem czosnek, pokruszone kapelusze grzybów i gotujemy do miękkości kasz. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.