Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy placuszek , który najlepiej smakuje na drugi dzień o ile uda mu sie zostać :)))
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Z podanych składników zagnaitamy ciasto, odcinamy kawałek ciasta i wkładamy do zamrażalki. Resztę ciasta wykładamy na blachę i lekko zapiekamy.
Ubijamy pianę z 5 białek, stopniowo dodając cukier puder a na końcu mąkę ziemniaczaną.
Na lekko zapieczone ciato wykładamy śliwki i pianę na którą zcieramy ciasto z zamrażalki. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. SMACZNEGO:)