Do góry

Przekąski Przepis na:

Krwisty befsztyk z sosem pieprzowym

Przepis dnia 2008-04-01
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 1920

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 30 dag polędwicy wołowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 50 dag białego wytrawnego wina
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30%
  • 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy
  • sól
  • 2 gałązki rozmarynu
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poledwicę wolową pokroic na porcje. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masla usmażyc poledwicę na lekko krwisto, odstawić w cieple miejsce ( ale nie do piekarnika). Z patelni zlać tluszcz, wlać wino, doprowadzić do wrzenia i dodać osaczony z zalewy pieprz, doprawić solą. Sos gotować do zgęstnienia na wolnym ogniu. Poledwicę podawaćz sosem gałązkami rozmarynu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń