Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy bez konserwantów napój dla naszych pociech i nie tylko.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1202
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1202
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Wykonanie: Marchew obrać, pokroić, zalać wodą i gotować. Po 15 minutach wrzucić dynię, obrane pokrojone jabłka, wszystko rozgotować i pod koniec dodać brzoskwinie z sokiem. Następnie wszystko zmiksować, wsypać cukier, wlać sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Sok przelać do 10 litrowego garnka, dolać wody do pełna i zagotować. Napój przelać do wyparzonych butelek lub słoików i pasteryzować przez 10 minut.