Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
JAJA UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM. WYLAĆ NA BLACHĘ I UPIEC BISZKOPT.
GOTUJEMY BUDYŃ NA KUBUSIU. WYLEWAMY GO NA UPIECZONY BISZKOPT. NA BUDYNIU UKŁADAMY BISZKOPTY (MOŻNA PRZYKRYĆ FOLIĄ ŻEBY BISZKOPTY NASIĄKŁY). POCZEKAĆ AŻ OSTYGNIE.
ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W 1/2 SZKLANKI WODY. SCHŁODZINĄ ŚMIETANĘ UBIJAMY Z CUKREM I DODAJEMY ŻELATYNĘ ŚMIETANĘ WYLEWAMY NA ZIMNY BUDYŃ.
NA WIERZCH POSYPUJEMY STARTYMI BISZKOPTAMI LUB STARTĄ CZEKOLADĘ.