Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu i genialne w smaku
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 499
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 499
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 108
Składniki
udka kurczaka podzielić umyć natrzeć solą z czosnkiem i rozmarynem. Tak przygotowane mięso usmażyć na suchej patelni ( tłuszcz wytopi się z mięsa) do zrumienienia ale nie wolno przypalić. Tak przygotowane mięso przekłaamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojonąw piórka cebulę. Przekladamy do kurczaka i zalewamy rozpuszconym bulionem tak aby mięso było w całości przykryte. Gotujemy 45 min po tym czasie dorzucamy połowę przygotowanych śliwek( bez pestek- mogą być mrożone w ostateczności szuszone ) dalej gotjemy ok 1/2 godziny dodajemy cynamon śliwowicę oraz resztę śliwek. Po 15 min wyłaczamy i podajemy z kluskami sląskimi lub kopytkami Do tego idealnie pasuje surówka z czerwonej kapusty z kolorową świeża papryką. SMACZNEGO!!!!!!