Do góry

Dania główne Przepis na:

kuczak w sosie śliwkowym z cynamonem

Dania główne

Autor: monia222

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 550

łatwe w przygotowaniu i genialne w smaku

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. udka kurczaka podzielić umyć natrzeć solą z czosnkiem i rozmarynem. Tak przygotowane mięso usmażyć na suchej patelni ( tłuszcz wytopi się z mięsa) do zrumienienia ale nie wolno przypalić. Tak przygotowane mięso przekłaamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojonąw piórka cebulę. Przekladamy do kurczaka i zalewamy rozpuszconym bulionem tak aby mięso było w całości przykryte. Gotujemy 45 min po tym czasie dorzucamy połowę przygotowanych śliwek( bez pestek- mogą być mrożone w ostateczności szuszone ) dalej gotjemy ok 1/2 godziny dodajemy cynamon śliwowicę oraz resztę śliwek. Po 15 min wyłaczamy i podajemy z kluskami sląskimi lub kopytkami Do tego idealnie pasuje surówka z czerwonej kapusty z kolorową świeża papryką. SMACZNEGO!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń