Do góry

Desery Przepis na:

Kudłacze

Desery

Autor: listek

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1103

Dodano: 14.09.2011

Odsłon: 31082

Bardzo dobry, stary przepis zaczerpnięty z jednego z pierwszych numerów Poradnika Domowego( z początku lat 90-tych)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, miód ,mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto wyłożyć na wyścieloną papierem blachę(25x37). Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 min.

  2. Rozpuścić składniki polewy, gdy ciasto nieco przestygnie pokroić na niewielkie kawałki które maczamy w polewie i obtaczamy w wiórkach.

  3. Dodanie miodu powoduje, że ciasto nie jest suche i długo zachowuje świeżość , dlatego też można upiec je na kilka dni przed np. świętami czy planowaną imprezą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 września 2011 Uwielbiam takie "kokosanki" (tak je u nas nazywamy). Dawno ich nie robiłam, bo są moim zdaniem trochę czasochłonne i kłopotliwe w robieniu (maczanie w polewie i wiórkach, a potem ich zastyganie na kratce), ale efekt smakowy jest znakomity :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń