Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
cukier waniliowy około 60g i zwykły cukier około 8-10 łyżek od herbaty rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody .następnie piwo mocne typu porter ciemne (żywiec) 0,5l i piwo karmi wlać do jednego naczynia ,
delikatnie mieszając dodać rozpuszczony wcześniej cukier waniliowy i zwykły ,dodać około 0,5l spirytusu mieszając wszystko razem ok.8 min dla dokładnego rozpuszczenia cukru,następnie rozlać w butelki i odstawić na około 24h do przegryzienia , pic na zdrowie , SMACZNEGO !