Do góry

Desery Przepis na:

KULAGA

Desery

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 12.04.2008

Odsłon: 846

DESER Z MAKI GRYCZANEJ

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Make rozprowadzic taka iloscia wody, aby miala konsystencje gestej smietany. Reszte wody zagotowac i zaparzyc nia maczna mieszanke. Dokladnie wymieszac i dodac owoce. Mase odstawc w cieple miejsce (1-2 dni) aby sie zakisla. Kiszone ciasto przelac do rondla , dodac miod i gotowac poltorej godziny na malym ogniu, mieszajac, aby nie przywarlo do dna. Podawac na zimno z chlebem razowym lub blinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń