Do góry

Dania główne Przepis na:

KULEBIACZKI Z KAPUSTą

Dania główne

Autor: mtarna

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 25

Dodano: 04.12.2008

Odsłon: 1243

pyszne

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie. Drożdże wymieszać z 1 łyżką letniego mleka, z cukrem i odrobiną mąki, wlać do mąki, dodać pozostałe mleko, jajo i sól, zagnieść ciasto, przykryć ściereczką. Po 30 min. dodać roztopione masło, ciasto wyrabiać, aż przestanie kleić się do rąk. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.

  2. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać odciśniętą posiekaną kapustę i grzyby, dusić ok. 40 minut. Dodać śmietanę, pieprz i sól, farsz wystudzić. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.

  3. Ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki, na każdy nałożyć porcję farszu, zwinąć, skleić, ułożyć na natłuszczonej blasze, odstawić do wyrośnięcia. Kulebiaki posmarować rozkłóconym jajem i piec ok. 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: kulebiaczki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mtarna 07 grudnia 2008 ja ciasto kroiłam w kwadraty i lepiłam je w taki sposób podobnie jak pierogi

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jaolowiecki 04 grudnia 2008 Na jakie kawalki pokroic ciasto,jak to zwijac i sklejac?Myslalam,ze kulebiak to duza forma.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń