Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe przygotowane na parze. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym.
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36165
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 212
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 363
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36165
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 212
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 363
Składniki
Mięso zemleć. Czosnek i cebulę posiekać. Dodać do mięsa jajko, czosnek, cebulę, bułkę i przyprawy po czym wyrobić na jednolitą masę.
Z mięsa uformować kuleczki o średnicy ok. 2 cm.
Kuleczki układać w piekarniku parowym (ułożyć kuleczki na tacce, na drugiej warzywa, a na trzeciej ryż); w garnku do gotowania na parze (kuleczki, obok warzywa, obok w żaroodpornej salaterce ryż); w parowarze (na pierwszym poziomie kuleczki, na drugim ryż, na trzecim warzywa. Gotować na parze 30 minut (piekarnik parowy: ustawić 100 stopni temperatury).