Do góry

Przekąski Przepis na:

KULKI MIĘSNE Z FASOLKĄ

Przekąski

Autor: koko6

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano: 04.07.2009

Odsłon: 1033

proste wykonanie,czas,SMAK

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, 0.5 kg
  • fasolka szparagowa mrożona lub świeża zielona, 1 op.lub 0.5 kg
  • olej lub oliwa, 100 mi
  • koperek, 1/2 pęczka
  • ziarna sezamu, 2 łużki stołowe
  • chilli, wg.uznania
  • sól,cukier, po 1 łużce stołowej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso przyprawiamy wg.uznania ja dodaję dużo chilli,namoczoną bułkę i jajko oraz drobno posiekany koperek-wyrabiamy-formujemy kulki wielkości orzecha wł. i gotujemy ok.5 min od momentu wypłynięcia w osolonym wrzątku,odsączamy i studzimy.

  2. świeżą fasolkę kroimy na 3-4 cm części (mrożonej nie trzeba bo już jest w takiej postaci) i wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i cukru-gotujemy na 3/4,studzimy.

  3. przekładamy kulki i fasolkę do dużej miski,przyprawiamy do smaku,można jeszcze dodać chilli,posypujemy ziarnami sezamu i polewamy oliwą.SMACZNEGO

  4. można dodać ząbek drobno posiekanego czosnku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń