Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki ryzowe

Przekąski

Autor: FuFi

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 16

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 2395

Cos innego

Składniki

  • ryz, 300g
  • mozzarella, 1-2 szt
  • jajko, 1-2 szt
  • rozrobiony koncentrat pomidorowy, do smaku
  • parmezan, do smaku
  • maka
  • bulka tarta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac ryz. Wymieszac go z koncentratem pomidorowym i parmezanem, przyprawic do smaku. Mozzarelle pokroic w kosteczki.

  2. Brac lyzka po troche ryzu w srodek wlozyc kosteczke mozzarelli i zagniesc w kulke. Po czym obtoczyc w mace, pozniej w jajku i na koniec w bulce tartej. Smazyc w glebokim oleju do zlocistego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń