Do góry

Przekąski Przepis na:

KULKI RYŻOWE

Przekąski

Autor: illonaw26

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 264

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 2242

Łatwe w przygotowaniu i naprawdę fantastyczne.

Składniki

  • ryż, 1szkl.
  • ser żółty, 20dag
  • żółtka, 4szt.
  • sół, pieprz
  • bułka tarta lub kaszka dla dzieci (bebilon), (do obtaczania)
  • olej, (do smażenia)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na 1 porcję.Ryż ugotować, dodać starty żółty ser, żółtka, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić.

  2. Z powstałej masy formować kulki i obtaczać w białku i bułce tartej, bądź w kaszce (ja wole obtoczone w kaszce, ponieważ są bardziej chrupiące i bardziej delikatne).

  3. Smażyć na oleju, tak aby swobodnie pływały, na złoty kolor. Podawać można zamiast ziemniaków z mięsem i surówką. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

giga197 27 sierpnia 2009 A wlozcie kawalek sera i szynki do srodka albo sam ser,albo mozarelle.Ja robie bez jajek bo z jajkami rozdaly sie podczas smazenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń