Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurak panierowany jest dodatkowo w parmezanie,całość to bardzo smaczna kombinacja smakowa podana z rukolą i mixem 2-ch kasz z zieloną soczewicą
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
piersi kurczakowe oczyszczamy,osuszamy,delikatnie rozbijamy,smarujemy z obu stron oliwą z oliwek,miękkim masłem,oprószamy pieprzem,czosnkiem,chilli i odstawiamy na ok 30,40 min solimy przed samym smażeniem przed obtoczeniem w parmezanie
roztrzepujemy 2 jajka,dodajemy pieprz,sól i starte 3 rodzaje serów: parmezan,cheddar i mimolette mieszamy wszystko do lepkiej,zwartej konsystencji i taką mieszanką faszerujemy wcześniej oczyszczone i wydrążone kapelusze naszych dużych pieczarek i zapiekamy ok 20 minut w piekarniku w 180 st.
w tym samym czasie gotujemy mix bulgur,pęczak i zielona soczewica w osolonej wodzie
filety z kurczaka panierujemy w jajku,mące i startym parmezanie smażymy na złoty kolor z dwóch stron
podajemy wszystko razem,udekorowane rukolą i posypane zieloną pietruszką i koperkiem
Smacznego ;-)