Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczaczek pychotka czyli wloskie po polsku:)

Dania główne

Autor: pralinka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 20.10.2009

Odsłon: 8511

pycha pycha pycha cos innego

Składniki

  • piers z kurczaka podwojna
  • 4-5 plasterkow sera zoltego kto jaki lubi
  • sos pudliszki do makaronu z papryka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kroimy piers z kurczaka na pol i potem kazda pojedyncza na dwa kotlety ja wole tak robic niz rozbijac wychodza wtedy z jednej piersi podwojnej 4ry kotlety panierujemy w jajku i bulce i smazymy

  2. po usmezeniu wszytskich czterech kotletow przekladamy je do naczynia zaroodpornego

  3. polewamy rozlozone pojedynczo piersi sosem do makaronu paprykowym przykrywamy serem zoltym i pieczemy az sos sie zagrzeje i serek ladnie roztopi

  4. rada jak tylko zalejemy sosem i przykryjemy serem od razu piec piers moze byc zimna usmazona wczesniej ale nie moze lezec dlugo w sosie bo bardzo namoknie i nie bedzie taka dobra smacznego!!!!aha najlepiej smakuja do tego ziemniaczki i super salata ale tak naprawde to powinno to lezec na pieknym makaronie:) i tak i tak to lubie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 20 października 2009 Zastanawiam się, co włoskiego może być w panierowanym kotlecie z gotowym sosem ze słoika i ziemniakami... ale nic nie przychodzi mi do głowy :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń