Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste a dzieci uwielbiają małe porcje mięsa
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
piers z kurczaka pokroić na 1-cnetymetrowe paski w poprzek pojedyńczej piersi, w misce wymieszać sok z przyprawami (sól, pieprz, oregano, curry) włozyc kurczaczki na 2 godziny i wstawic do lodówki
roztrzepac jajko w głębokim talerzu, wymieszać bułke tartą z mąką kukurydzianą i wsypac do drugiego talerza, maczać w jajku potem w bułce i wrzucać na rogrzany olej i smażyć na złoty kolor
wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyc z tłuszczu, podajemy z sosoami, np. czosnkowy, pomidorowy lub słodko kwaśny