Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak azjatycki z polskich skladników

Dania główne

Autor: Cino

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 729

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 2635

Swietny sposob na orginalnego kurczaka o azjatyckich cechach z polskich produktów.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 szt.
  • czosnek, 2-4 ząbki
  • cebula, 1-2 szt.
  • papryczka chilli, 1 szt
  • smietana, 5 - 6 łyżek
  • koncentrat pomidoriwy, 1-2 łyżeczki
  • sól, pieprz, curry, papryka ostra, curcuma, do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś pokroić w srednią kostke. Czosnek pociąć w drobne plasterki lub kostke, cebule w paski,papryczke chilli drobno. Kurczaka wymieszać z pokroionymi dodatkami, zasypać przyprawami (nie zbyt dużo) i zostawić na 2 do 3 godzin aby przeszedl smakiem. Nastempnie kurczaka smarzymy az sie zrumieni, dodajemy smietane aby otzymac gesty sos nie zbyt duzo aby tylko otaczal kawalki kurczaka. dodajemy koncentrat aby sos stal sie lekko różowawy. doprawiamy do smaku. Najlepiej podawac z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń