Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak chapacci

Przepis dnia 2009-09-20
Dania główne

Autor: zacek0

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 44

Dodano: 17.09.2009

Odsłon: 14413

Bardzo dobre aromatyczne danie z kurczaka.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroic w calosci na drobne czesci.Podgotowac 20 minut.Nastepnie odlac wode i dolac oleju tak aby kurczak smazyl sie w nim.

  2. W czasie smazenia posypac sola i curry.Dodac pokrojona w kostke cebul i czosnek.Smazyc na malym ogniu do czasu zarumienienia cebuli.Curyy powinno byc tyle zeby potrawa nabrala koloru zolotego.

  3. Nastepnie dolac wody tak aby pokryla rurczaka w garnku i gotowac do miekkosci.Na koniec dodac przecier pomidorowy i szczypte cukru.Sos powinien wyjsc lekko gesty.Podawac z ryzem.Zycze smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń