Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak cordon blue

Dania główne

Autor: majeczka78

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 936

Dodano: 10.03.2008

Odsłon: 19138

Coś pysznego :)

Składniki

  • piersi z kurczaka
  • mąka
  • jajka
  • Bułka tarta
  • olej
  • ser żółty, (plastry)
  • szynka gotowana, (plastry)
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet przekroić na pół, wzdłuż robiąc kieszonkę. Do środka włożyć plaster szynki i plaster sera żółtego. Obtoczyć w podwójnej panierce mąka-jajko-bułka-jajko-bułka. Smażyć na głębokim oleju, tak jak frytki. Smacznego!!! (Zamiast sera żółtego można dodać ser pleśniowy).

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 26 stycznia 2012 GOŚCIU, się smaży a nie smarzy! "Gość w dom, woda do rosołu"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maniek11 18 kwietnia 2009 CORDON BLUE znają prawie na całym świecie w keżdej gwiazdkowej restałracji.To jest oryginalna nazwa dania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulkak1k 24 kwietnia 2008 ludzie zastanowcie sie co piszecie, kazdy ma prawo nazwac swoja potrawe jak sie mu podoba!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń