Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak lub żeberka po zbójnicku

Dania główne

Autor: doris311

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 36

Dodano: 13.03.2008

Odsłon: 3290

bardzo dobre i proste danie ja robie z żeberkami wcześniej zamarynowanymi PyChA

Składniki

  • 1 kurczak lub kilo żeberakek wędzonych według gustu, kapusta kiszona, 1 cebula, kminek, śmietana 30%, olej, sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka lub żeberka podsmazyć na oleju (kurczak powinien wcześniej zostać zamarynowany w soli i pieprzu). Po obsmażeniu przełożyć do dugiego naczynia, w którym wcześniej została zeszklona cebulka i została dodana kiszona kapusta. Ułożyć na tym kurczaka lub żeberka i zalac wszystko 2 szklankami rosołku (bulionu). Dodajemy majeranku, soli i pieprzu wg uznania i paprykę wraz z majerankiem (majeranku niewiele!). Wszystko gotować ok. godziny, podlewając od czasu do czasu wodą, aby nie wyparowało nasze danie. Kiedy wszystko nabierze apetycznego smaku i zapachu, dodać śmietanę. Można dodać zielony marynowany pieprz, jeśli ktoś lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń