Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak na soli

Dania główne

Autor: jarek1625

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 12.12.2008

Odsłon: 959

szybko łatwo-super

Składniki

  • 1-kurczak,1do2 kg soli,piekarnik
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1-podziel kurczaka na pół,na blachę w piekarniku wysyp 1-2 kg soli, równą warstwą,układaj kurczaka wewnętrzną stroną.Piecz w temp.200 st.C. przez15min. potem zmniejsz do 180-170st..Kiedy skórka będzie brązowa,[45-65 min.] i podasz to gościom, zapytaj-jakich przypraw użyłaś/eś.Dobrej zabawy.Do tego dania pasują frytki,i ostre sałatki,jakie?-zapytaj.Czas pzyrządzania 10-15 min.-reszta to czekanie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń