Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak na warzywach w sosie Vinegret

Dania główne

Autor: Klaudyy

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 401

Dodano: 30.12.2007

Odsłon: 5439

To danie jest bardzo proste do przyrządzenia. Idealny przepis na imieniny lub rodzinny obiad wśród osób bliskich. Jest to danie z nutą posmaku azjatyckiego lub greckiego. Potrzebujemy jedynie piersi z kurczaka,warzywa sos vinegret najlepiej firmy knor. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku mamy pierś z kurczaka przedzielamy dokładnie na dwa lub trzy kawałki ( zależy od wielkości ).Oczyszczamy dokładnie kawałki piersi z kurczaka.Na patelnie wlewamy oliwe z oliwek lub olej słonecznikowy.Smażymy to około 7 min.Po wysmażeniu dodajemy na około 10 min do pieca żeby mięso stało się chrupkie.Nasza brukselka może być swieża lub mrożona.Gotujemy ją wraz z pokrojoną marchewką lub mini mrożonymi marcheweczkami około 10 min.Rozrabiamy sos vinegret może być knora.Po 10 min wyjmujemy kurczaka dajemy na patelnia wraz z ugotowanymi warzywami polewamy sokiem pomarańczowym niech 4 min się dusi.Wyjmujemy talerz układamy na początku warzywa a na warzywa piersi z kurczaka wszystko polewamy sosem vinegret. ABSOLUTNIE NIE DAJEMY SOKU POAMRAŃCZOWEGO BYŁ ON POTRZEBNY JEDYNIE DO DUSZENIA!!! Smacznego. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń